De Jeugd moet meer mensen naar Weitjerock trekken

DeJeugd van Tegenwoordig moet de grote publiekstrekker worden van de nieuwe editie van het muziekfestival Weitjerock. OokThe Subs, Indian Askin, The Sore Losers en Lucas Hamming treden in juli op in IJzendijke.

De Jeugd moet meer mensen naar Weitjerock trekken (foto: Ben Houdijk)

Foto: Ben Houdijk

Populaire festivalact
Met De Jeugd van Tegenwoordig heeft Weitjerock een zeer populaire festivalact weten te strikken. De hiphopformatie met onder meer Willie Wartaal, Vieze Fur en Faberyayo brak in 2005 door met 'Watkseburt'. De rapgroep heeft sindsdien talloze grote muziekprijzen gewonnen en heeft opgetreden op onder meer Lowlands, Pinkpop en Rock Werchter. En na deze zomer staat ook Weitjerock in dat lijstje.

Jaren tachtig
Een andere opvallende artiest is de 67-jarige rockzanger Arno uit Oostende, die in de jaren tachtig onder meer speelde in de Belgische rockgroep T.C.-Matic. Andere artiesten die op 29 juli optreden in IJzendijke zijn Radio Topkaas, Canshaker Pie, Electric Company en dj M@gneto.

Meer kaarten
Weitjerock biedt dit jaar plaats aan 4.000 bezoekers. Vorig jaar waren dat er nog 2.500, die kaarten waren toen al snel uitverkocht. Daarom is ervoor gekozen om dit jaar meer kaarten in de verkoop te doen.

Lees ook: Extra blije gezichten bij Weitjerock

51.3296295,3.6108174

Deel dit artikel:

Reageren