Dronken automobilist slaap roes uit op de vluchtstrook

BERGEN OP ZOOM - Een 36-jarige man uit Sint-Annaland is in de nacht van zaterdag op zondag bij Bergen op Zoom uit zijn auto gehaald. Hij was in slaap gevallen en stond op de vluchtstrook van de Randweg Oost (A4). Hij bleek te veel gedronken te hebben.

Dronken automobilist slaap roes uit op de vluchtstrook (foto: OZ)Dronken automobilist slaap roes uit op de vluchtstrook (foto: OZ)

Zonder gevarenverlichting
Een voorbijganger waarschuwde net na middernacht de politie dat er een personenauto met pech op de vluchtstrook zou staan. De melder dacht dat de bestuurder van de auto een lekke band aan het verwisselen was, zonder daarbij de gevarenverlichting te voeren.

Roes uitslapen
Toen de opgeroepen agenten arriveerden, zagen ze dat de auto inderdaad een lekke band had, maar dat de bestuurder niet meer bezig was met het verwisselen van die band. De man lag namelijk zijn roes uit te slapen in de auto.

Spullen
Naast de auto lagen nog allerlei spullen uit de kofferbak uitgestald op de vluchtstrook. Blijkbaar was de man wel begonnen aan een poging om de band te verwisselen, maar was hij door zijn beschonken toestand niet in staat om daarmee verder te gaan. 

Ademanalyse
De agenten hebben de slapende automobilist wakker gemaakt en meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Daarbij bleek dat hij de toegestane limiet meer dan drie maal heeft overschreden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

51.4696181,4.3104922

Deel dit artikel:

Reageren