Tjoba in slotafse onderuit tegen Oranje Wit

GOES - Tjoba speelde zonder Niels Westmaas die door een gebroken pols voorlopig niet inzetbaar is. De achterstand voor Tjoba schommelde in de eerste helft rond de 3 goals. Bij een stand van 6-8 lukte het Dirk-Jan Westmaas niet de aansluitingstreffer te maken. Oranje Wit liep uit naar een voorsprong van 6-10 bij rust.

De produktie van de bezoekers stagneerde na rust. Tjoba kon daarvan profiteren en kwam binnen 13 minuten via goals van Robin Harinck, Dennis Broerse en Dirk-Jan Westmaas (2x) op gelijke hoogte: 10-10.

Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht tot 7 minuten voor tijd (13-13) waarna Oranje Wit op 13-15 kwam. Bij een 14-16 tussenstand trok Westmaas met 2 goals Tjoba opnieuw langszij en leek de thuisploeg op een gelijk spel af te stevenen. In de allerlaatste seconden pakte Oranje Wit toch nog de volle winst door een treffer van Henno Ploeg: 16-17.

Tjoba-speelster Katrien Volleman baalde. "Heel zuur, we hebben er zo voor geknokt. Een gelijk spel was fair geweest". Tjoba staat na de nederlaag samen met Sporting Trigon puntloos onderaan in de Overgangsklasse.