Eigenaar verdronken kat: Dit moet een vreselijke dood zijn geweest

Een bericht over een vermoorde kat zorgt voor verontwaardigde reacties op sociale media. Volgens eigenaresse Nadia Poortvliet is de net één jaar geworden Blofeld bij de Loskade in Middelburg levend in het water gegooid en verdronken. Ze zegt dat hij nog heeft geprobeerd om uit het water te komen, maar dat dat niet gelukt is.

'Vreselijke dood'
"Dit moet een vreselijke dood zijn geweest", schrijft Poortvliet op Facebook. De kat Blofeld was ongetwijfeld vernoemd naar de gelijknamige Bond-schurk, die steevast een kat op schoot had. "Het beestje was net 1 jaar geworden en ik mis hem heel erg."

Geen bewijzen
Poortvliet denkt te weten wie de dader is, maar ze heeft daar geen bewijzen voor. Ze hoopt dat er getuigen zijn die daar in de buurt iets verdachts gezien hebben ergens tussen zondag 18.00 uur en de nacht van maandag op dinsdag.

Naar familie
Haar andere katten heeft Poortvliet naar familie gebracht, omdat ze bang is dat de dader opnieuw toeslaat. De reacties op haar bericht bestaan vooral uit steunbetuigingen, maar vooralsnog zit er nog geen gouden tip tussen.

Nog geen melding
Volgens een politiewoordvoerder is er nog geen melding van dit voorval gedaan. Het advies van de woordvoerder aan Poortvliet is om dit incident in ieder geval aan de dierenpolitie te melden.

51.4974246,3.6208476

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws