Lobbyist: Thermphos is Europees probleem

OOST-SOUBURG - Zeeland zou niet alleen op moeten draaien voor de kosten van Thermphos. Dat zei de lobbyist van Zeeland in Brussel Milos Labovic donderdagmiddag in het radioprogramma De Zeeuwse Kamer. "De provincie Zeeland heeft het probleem niet gecreëerd."

Lobbyist: Thermphos is Europees probleem (foto: Omroep Zeeland)Lobbyist: Thermphos is Europees probleem (foto: Omroep Zeeland)

Gezamenlijk oplossen
Volgens de Zeeland-lobbyist is het een probleem dat gezamenlijk moet worden opgelost. "Als je kijkt naar de achtergrond van het dossier, dan komt het door de anti-dumpingpraktijken van een bedrijf uit Kazachstan waarbij een Europese instelling geen maatregelen heeft genomen." aldus Labovic. "Dan kun je niet met droge ogen zeggen dat het een Zeeuws probleem is." 

We geven niet op
De lobbyist is al heel lang met het Thermphos bezig, en noemt het een hoofdpijndossier. "Ik heb nog nooit goed nieuws gekregen in dit dossier. Maar, we geven nooit op."

Boek
Milos Labovic was te gast om te praten over zijn boek EU Superlobby Winnen in Brussel. Hierin geeft hij tips voor lobbyisten, studenten en journalisten over manieren om succesvol te lobbyen in Brussel.  

51.448382,3.6833973

Meer over dit onderwerp:
ThermPhos Milos Labovic Brussel Zeeland
Deel dit artikel:

Reageren