Plannen knooppunt Sloeweg aangepast

De plannen voor een kruispunt met drie viaducten bij de Sloeweg worden aangepast. Uit onderzoek blijkt dat het links uitvoegen voor het verkeer dat vanuit de Westerscheldetunnel richting Middelburg rijdt, niet veilig genoeg is. De aanpassingen kosten een paar ton.

Kruispunt Sloeweg variant 6 (foto: Omroep Zeeland)

Bijgepraat
Verantwoordelijk gedeputeerde Harry van der Maas heeft donderdagavond Provinciale Staten bijgepraat over de ontwikkelingen bij de Sloeweg. In december besloot de Zeeuwse politiek dat er drie viaducten moesten komen op het kruispunt met de Bernhardweg en de Westerscheldetunnelweg. Daarvoor werd recentelijk 20,1 miljoen euro uitgetrokken.

Links uitvoegen
Een extern bureau heeft de tekeningen van het kruispunt de afgelopen maanden gecontroleerd op veiligheid. Daaruit is een aantal kleine verbeterpunten gekomen, maar dat is volgens Van der Maas gebruikelijk. Maar er zijn ook twee grotere problemen geconstateerd. Op het nieuwe kruispunt moet het verkeer in de toekomst op twee plaatsen links uitvoegen in een bocht.

Binnen het budget
Van der Maas zegt dat die twee punten moeten worden aangepakt. De provincie heeft al een aantal oplossingen gevonden om het kruispunt veiliger te maken. Die aanpassingen gaan waarschijnlijk een paar honderdduizend euro kosten. Toch zegt de verantwoordelijk provinciebestuurder dat het extra werk binnen het budget van 20,1 miljoen euro voor het kruispunt kan worden opgevangen.

Rijkswaterstaat
De oplossingen moeten nog wel worden besproken met Rijkswaterstaat omdat die in de toekomst eigenaar wordt van de weg. Die gesprekken gaan komende weken plaatsvinden. 

51.4572503,3.738246

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Sloeweg knooppunt
Deel dit artikel:

Reageren