Politie: Oorzaak drama Dishoek in relationele sfeer (video)

De politie had na het vinden van de twee lichamen donderdag in Dishoek grote zorgen over de toestand van de vijf kinderen van het echtpaar. Dat bleek vrijdagavond op een persconferentie in Middelburg over het drama. De 43-jarige man en 39-jarige vrouw woonden met vijf kinderen in een woning in Middelburg. De oorzaak van het drama ligt waarschijnlijk in de relationele sfeer.

Incidenten met huiselijk geweld
De politie gaf vrijdagavond in de persconferentie een overzicht van incidenten waarbij de man sinds 2016 regelmatig in contact kwam met de politie en hulpverleningsinstanties. De incidenten hadden allemaal te maken met huiselijk geweld. De 43-jarige man kreeg begin april een tweede huisverbod in korte tijd opgelegd door burgemeester Bergmann van de gemeente Middelburg. 

Lees ook: Drama Dishoek: Man had een huisverbod

Kinderen 
Agenten zijn donderdagmorgen onmiddellijk na de vondst van de lichamen naar de woning in Tamariskenlaan in Middelburg gegaan. Daar troffen ze drie meerderjarige kinderen (18, 22 en 23 jaar) en twee minderjarige kinderen van 13 en 2 jaar aan. De kinderen zijn opgevangen.

Vuurwapen gevonden
Wat er precies in het bos bij Dishoek is gebeurd is nog niet duidelijk, zo lieten de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente Middelburg vrijdagavond in en gezamenlijke verklaring weten. De politie doet nog volop onderzoek. Wel is er in de buurt van de lichamen een vuurwapen gevonden.

Dishoek
De politie ontdekte de twee lichamen donderdag rond 09.30 uur in het bos bij Dishoek na een melding van een wandelaar over een geparkeerde auto in het bos. 

Lees ook: Man en vrouw bij Dishoek door geweld om het leven gekomen 

51.4721,3.5269266

Meer over dit onderwerp:
Walcheren 112 dishoek koudekerke
Deel dit artikel:

Reageren