Invulling van 'Gat van Nieuwerkerk' stapje dichterbij

NIEUWERKERK - De vestiging van een Jumbo en een Aldi op één locatie in Nieuwerkerk is dichterbij gekomen. De Raad van State heeft de bezwaren van supermarkten en ondernemersverenigingen uit de buurt opzij geschoven.

Invulling van 'Gat van Nieuwerkerk' stapje dichterbij  (foto: Omroep Zeeland)Invulling van 'Gat van Nieuwerkerk' stapje dichterbij (foto: Omroep Zeeland)

Entree van Nieuwerkerk
De twee supermarkten van Nieuwerkerk zitten nu nog apart, aan de Deltaweg (Jumbo) en Rijksweg (Aldi). De supermarkten willen zich samen vestigen bij de zogenoemde 'Entree van Nieuwerkerk', aan het begin van het dorp, langs de N59. Het braakliggende terrein is inmiddels door de lange procedures ook wel bekend als het 'Gat van Nieuwerkerk'. 

Concurrentie
Supermarkten uit Zierikzee, Brouwershaven en Bruinisse en enkele ondernemersverenigingen hadden bezwaren ingediend bij Raad van State. Ze vrezen voor een 'ontwrichtende werking' van twee grote supermarkten aan de rand van het dorp (langs de N59). 

Onherroepelijk uitspraak 
De gemeente Schouwen-Duiveland laat in een reactie op de uitspraak van de Raad van State weten dat niets meer in de weg staat voor de beide supermarkten om de vergunningen voor de bouwwerkzaamheden aan te vragen. 

51.646194,3.9959253

Deel dit artikel:

Reageren