Na 87 jaar einde aan zondagvoetbal 's-Heerenhoek

'S-HEERENHOEK - Patrijzen stapt over naar het zaterdagvoetbal. De leden van de club uit 's-Heerenhoek hebben dat donderdag besloten in een extra algemene ledenvergadering. De club komt vanaf volgend seizoen uit in de 4e klasse.

Na 87 jaar einde aan zondagvoetbal 's-Heerenhoek (foto: www.patrijzen.nl)Na 87 jaar einde aan zondagvoetbal 's-Heerenhoek (foto: www.patrijzen.nl)

Uitslag stemming
Patrijzen is opgericht in 1930. De club speelde altijd in de zondagcompetitie. Een ruime meerderheid stemde voor de overgang van zondag naar zaterdag. Van de 145 stemgerechtigden (leden van zestien jaar en ouder) hebben 67 leden gestemd. Daarvan stemden 58 leden voor een overgang naar het zaterdagvoetbal.

Liever op zaterdag
De afgelopen maanden onderzocht een commissie de overgang. Daaruit bleek dat een meerderheid van de spelers van het eerste en tweede elftal liever op zaterdag voetbalt dan op zondag. De commissie adviseerde dan ook aan het bestuur van de Bevelandse club om over te stappen.

27 clubs op zondag
Volgend voetbalseizoen zijn er 27 ploegen actief in de standaardcompetitie van de KNVB op zondag. Daarvan komen er maar liefst 24 uit Zeeuws-Vlaanderen. Slechts drie clubs van boven de Westerschelde zijn volgend seizoen nog op zondag actief: Vlissingen, GOES en Zeelandia Middelburg.

51.455189,3.7707916

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden voetbal Patrijzen
Deel dit artikel:

Reageren