Kerncentrale twee maanden buiten bedrijf

BORSSELE - De kerncentrale in Borssele is vanaf volgende week voor twee maanden uit bedrijf voor de jaarlijkse onderhoudsstop. Hierbij worden onder meer splijtstofelementen, de brandstof van de centrale, verwisseld.

Kerncentrale twee maanden buiten bedrijf (foto: Omroep Zeeland)Kerncentrale twee maanden buiten bedrijf (foto: Omroep Zeeland)

Vierduizend klussen
Naast het wisselen van splijtstofelementen worden ook nog vierduizend andere onderhoudsklussen uitgevoerd. Het gaat om werkzaamheden zoals het reinigen van installatiedelen en het vervangen van onderdelen. 

Nieuwe inzichten
De jaarlijkse onderhoudsstop duurt langer dan andere jaren. Volgens de EPZ heeft dat onder meer te maken met nieuwe inzichten in veiligheid waaraan moet worden voldaan.

Verkeersdrukte en geluidsoverlast
EPZ laat weten dat er enige overlast voor de omgeving kan zijn. Zo zijn er meer mensen op het terrein van de kerncentrale aan het werk wat voor extra verkeersdrukte op de toegangswegen kan zorgen. Ook kan er geluidsoverlast zijn door de werkzaamheden. 

(foto: Omroep Zeeland)(foto: Omroep Zeeland)

Nieuwsbrief
Bewoners van omliggende dorpen krijgen komend weekend een nieuwsbrief over de splijtstofwisseling op de mat. De werkzaamheden moeten eind juni klaar zijn.

51.431311,3.7152463

Deel dit artikel:

Reageren