No deal voor bod van 30.000 dollar op Zeeuwse Facebookpagina (video)

KAPELLE - Hij moest er lang en breed over nadenken en kwam uiteindelijk tot de beslissing om niet op een bod van 30.000 dollar in te gaan. De waarde van Jurian van der Hart's Facebookpagina over trucks is eigenlijk niet in geld uit te drukken.

Liefde
De liefde voor trucks werd bij Jurian door zijn vader ingegeven. Door de jaren heen ontwikkelde hij een voorliefde voor de oldschoolstyle trucks. Dat zijn trucks die worden aangekleed in de stijl van de vrachtwagens van meer 25 jaar oud. Hij begon een Facebookpagina over deze vrachtwagens die al meer dan 100.000 fans heeft.

Populariteit
Jurian denkt dat de groeiende populariteit komt doordat hij de juiste snaar weet te raken bij de liefhebbers. Zijn bezoekjes aan truckshows in binnen- en buitenland en de verslagen daarvan en het delen van voor de doelgroep interessante foto's zorgen dat de pagina door veel mensen gedeeld en wordt geliket. De volgers komen behalve uit Nederland en België ook uit verre landen zoals Sri Lanka.

(foto: omroep zeeland)(foto: omroep zeeland)

Bod afgeslagen
De populariteit van de pagina heeft ook de interesse gewekt van iemand die er geld voor wil betalen. Van Der Hart zegt een bod van 30.000 Amerikaanse dollars te hebben gehad. Maar na lang wikken en wegen besloot hij niet in te gaan op het bod. Hoewel het geld hem in staat zou stellen om een droom waar te maken, een eigen truck, vond hij het opgeven van de pagina geen optie. "Wat zou ik dan moeten doen? Opnieuw beginnen met iets anders? Dat zou zonde zijn. Deze uitoefening van mijn hobby is eigenlijk niet te koop."

Toekomst
Van Der Hart ziet wel andere mogelijkheden om iets te verdienen aan zijn Facebookpagina. Hij heeft shirtjes, petjes en stickers laten bedrukken en die vinden aftrek over heel de wereld. Zijn zelf ontworpen logo is steeds vaker te zien op truckshows. Ook experimenteert hij met livestreams vanaf de truckshows en hoopt hij de pagina met meer eigen video's te verrijken.

(foto: omroep zeeland)(foto: omroep zeeland)

51.4829628,3.9501421

Deel dit artikel:

Reageren