Stoomgroep Kerkwerve zoekt helpende handen (video)

KERKWERVE - Verstand van treinen hoef je niet te hebben maar wel twee rechterhanden. De stoomgroep Kerkwerve is hard op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen om de spoorbaan er weer piekfijn uit te laten zien.

Station
Volgens voorzitter Kees van der Heijden zijn er een hoop klussen te doen maar moet vooral het station worden opgeknapt. "Slopen kunnen we zelf wel maar om het station weer op te bouwen hebben we echt wel meer mensen nodig dan we nu hebben."

Seizoen
De Stoomgroep wil graag de spoorbaan met station gereed hebben voordat het seizoen weer begint. Ook houden ze op 5 augustus de jaarlijkse zomerfair waar zo'n naar verwachting zo'n 2500 treinliefhebbers op afkomen.

Stoomgroep Kerkwerve zoekt helpende handen (video) (foto: Omroep Zeeland)

ITEM stoomgroep Kerkwerve

Gepassioneerde treinbouwers
De stoomgroep bestaat uit gepassioneerde treinbouwers die net buiten Kerkwerve een spoorbaan van 400 meter en een station hebben gebouwd. De leden van de stoomgroep hebben vrijwel allemaal een eigen mini-locomotief waar kinderen in rond kunnen rijden.

Verstand van treinen 
Sommige treinen zijn door de leden zelf gebouwd. Van der Heijden: "Het is niet zo dat nieuwe vrijwilligers verstand van treinen moeten hebben. Als ze maar handig zijn. Wellicht kunnen we nog van elkaar leren. "

51.687974,3.8975683

Deel dit artikel:

Reageren