Landbouwschuur bij 's-Heer Arendskerke uitgebrand (video)

Aan de Kraaijertsedijk buiten 's-Heer Arendskerke is zaterdag aan het eind van de avond een landbouwschuur uitgebrand. Meteen na aankomst besloot de brandweer al dat blussen geen zin meer had.

Brand meester
In plaats daarvan liet de brandweer de schuur gecontroleerd uitbranden. Er was niemand in het pand aanwezig toen het vuur uitbrak. Direct na aankomst van de brandweer ging alle aandacht uit naar het behouden van de naastgelegen woning.

Opgeschaald
De eerste blusvoertuigen werden rond 22.10 uur opgeroepen. Binnen tien minuten werd de brand opgeschaald naar een grote brand. Er zijn drie blusvoertuigen, een ladderwagen en twee waterwagens ingezet.

Woonhuis
De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) meldde na een klein half uur dat er geen gevaar meer was dat het vuur zou overslaan naar het huis. Nadat om 23.20 uur het sein brand meester werd gegeven is nog enige tijd nageblust.

Landbouwschuur bij 's-Heer Arendskerke uitgebrand (video) (foto: HV Zeeland)

Asbest
Bij de brand is er asbest vrijgekomen, meldt de VZR. Maar dat is alleen neergekomen in de directe omgeving van de schuur. Omwonenden hoeven dus volgens de VRZ niet te vrezen voor gezondheidsrisico's door het asbest.

Schade
Ook de woning en een naastgelegen schuur, waar paarden in stonden, hebben geen last gehad van de brand of het asbest. Van de schuur is weinig over. De stichting Salvage is ingeschakeld om de eigenaar te ondersteunen bij het afhandelen van de schade.

Van de afgebrande schuur bij 's-Heer Arendskerke bleef niet veel over (foto: HV Zeeland)

51.5014997,3.7908726

Meer over dit onderwerp:
Zeeland brand 's-Heer Arendskerke nibri
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws