Jasper Schouten sprint naar zege Wim Hendriks Trofee (video)

De Wim Hendriks Trofee is zondag gewonnen door Jasper Schouten uit Dronten. De Zeeuws-Vlaamse klassieker werd gekenmerkt door de kasseistroken en harde windvlagen. Schouten was uiteindelijk de sterkste in de sprint en kwam voor Jaap Kooijman uit Sittard en Sjors Handgraaf uit Leiden over de streep.

Waaiers
De harde wind maakte de koers een stuk zwaarder en zorgde voor verschillende groepen. Na ruim twee uur koersen was er een kopgroep met tien renners ontstaan waar ook Thijs de Lange uit Kattendijke bij zat. 

10 man ontsnapt uit de eerste groep. Daarbij Thijs de Lange uit Kattendijke. #swht pic.twitter.com/tL6g3mtXzD

— Omroep Zeeland Sport (@omroepzldsport) April 30, 2017

Aanvallen.
Met nog twintig kilometer te rijden bestond de groep nog maar uit acht renners nadat Per Wiggers uit Oldenzaal en Arno van der Zwet uit Zoetermeer moesten lossen. Met nog tien kilometer tot de finish was het duidelijk dat de winnaar uit de kopgroep zou komen. Hierop probeerde enkele renners weg te springen maar zonder succes.

Sprint
Doordat de aanvallen geen succes hadden, moesten de acht koplopers om de zege sprinten. Hierin was Jasper Schouten de sterkste. Thijs de Lange is met een zevende plek de beste Zeeuw.

51.2373307,3.8898409

Deel dit artikel:

Reageren