Glamping: kennis maken met Karbo en Naadje (video)

Het glampen, - glamoureus of luxe kamperen bestaat al langer. Een relatief nieuwe variant daarop is het luxe kamperen bij de boer; zo kunnen de gasten het boerenleven beter leren kennen, is het idee. Zoals bij het boerenbedrijf van Jan en Ella Pijnenburg in Kamperland.

Activiteiten
Het verschil tussen het standaard 'glampen' en het glampen bij een boerderij zit volgens boerin Ella in de activiteiten. "Kinderen kunnen bij ons met de dieren spelen, chips bakken en allerlei activiteiten doen die met de boerderij te maken hebben. Dat doe je op een normale camping niet."

Karbonaadje
Het gaat om het meegeven van bepaalde aspecten van het boerenleven. Boer Jan: "Wij kunnen kinderen niet laten werken met bijvoorbeeld het poten van aardappelen, omdat dat met grote machines gebeurt. Dat zou veel te gevaarlijk zijn." Boerin Ella: "We hebben hier twee varkens bij ons rondlopen die Karbo en Naadje heten. Door middel van die dieren leggen we aan onze gasten uit dat die varkens uiteindelijk ook het karbonaadje op de barbecue wordt."

51.5783496,3.689064

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden Glamping Boerderij Five Star Farm
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws