Dodelijke schietpartij N61 IJzendijke opnieuw voor de rechter

Vandaag dient het hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch over de dodelijke schietpartij in IJzendijke, in 2013. Twee mannen uit Dordrecht werden eerder door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot vijftien en negentien jaar cel.

Moord 2013 (foto: oz)

Vanuit de rechtbank
Verslaggever Marc van Dam is bij het hoger beroep. Volg zijn verslag live via Twitter:

Tweets over since:2017-05-10 from:@DamNieuws AND #ozrb

Aan het werk
Op 25 september 2013 werd de politie gebeld door een man die zei dat hij iemand had doodgeschoten. Het slachtoffer was een 24-jarige man uit Dordrecht, die aan het werk was aan de N61 bij IJzendijke. Als de agenten aankomen zien ze de man die gebeld heeft met een wapen in zijn hand naast het slachtoffer staan. Hij bekent het slachtoffer te hebben doodgeschoten. Lange tijd wordt er ook van uitgegaan dat die man de dader is.

Eerwraak
Het slachtoffer had een relatie met de dochter van de dader, terwijl ze was uitgehuwelijkt aan een ander. Het zou dus gaan om een geval van eerwraak. Veel later ontstaan er twijfels of de man ook echt de schutter is geweest. Zijn zoon, de broer van het meisje, komt in beeld als de echte dader. Hij was op die bewuste dag met zijn vader mee. Zijn vader zou de schuld op zich hebben willen nemen. De rechtbank in Middelburg oordeelde op grond van het bewijs dat de zoon de schutter is geweest en hij kreeg negentien jaar cel als straf. De vader kreeg vijftien jaar celstraf opgelegd.  

Lees ook:
15 en 19 jaar cel voor moord N61 IJzendijke
- OM: Verdachte bekent moord IJzendijke tegen bewaker

51.690052,5.2902482

Deel dit artikel:

Reageren