'Dit is echt beter dan het was' (video)

Het Zeeuws Museum opent 13 mei de nieuwe, vaste tentoonstelling over de geschiedenis van Zeeland, genaamd 'Dit is Zeeland'. Volgens het museum was het de hoogste tijd om het verhaal van Zeeland op een andere manier te vertellen. Zeeland-kenner Peter Sijnke ging vandaag al even kijken.

Meer verhaal
Omroep Zeeland vroeg Sijnke zijn eerste indruk te geven van de nieuwe expositie. Voordat we binnengaan vragen we hem wat hij verwacht. "Ik hoop dat het meer logisch geschiedenisverhaal wordt, want was het niet", zegt Sijnke. En al is de nieuwe opzet niet chronologisch, na de rondgang Sijnke is enthousiast. "Er zit nu veel meer verhaal in en dit doet recht aan de Zeeuwse geschiedenis."

Ruim 6 ton

De afgelopen drie maanden was de derde verdieping van het museum voor publiek gesloten. Hij werd compleet nieuw ingericht. Verschillende zalen hebben elk een ander thema. Bovendien zijn er nieuwe werken te zien. Sommige zijn geschonken, andere aankocht of in bruikleen. Directeur Marjan Ruiter van het museum is tevreden. "Dit wilde ik al heel lang."  De nieuwe, vaste presentatie kostte ruim 6 ton.  

Lees ook:
Zeeuwse wandtapijten komen nu veel meer tot leven 

51.5007483,3.6123183

Deel dit artikel:

Reageren