MZC'11 verlaat 1e klasse met opgeheven hoofd

ZIERIKZEE - MZC'11 heeft het teleurstellende seizoen 16/17 afgesloten met een overwinning. De ploeg van trainer Alexander van Keulen was al een tijdje zeker van degradatie, maar kon op eigen veld, dankzij een 2 - 1 winst op Oude Maas, nog een positieve draai geven aan de laatste speeldag. Door een nederlaag voor Oranje-Wit legden de bezoekers wel beslag op de derde periode.

(foto: OZ)
(foto: OZ)

MZC sterker in de eerste helft
Oude Maas had een gelijkspel nodig om zeker te zijn van de periodetitel, maar het was MZC'11 dat snel een voorsprong nam. Ingmar Quist schoot nog voor de tiende minuut de 1 - 0 binnen, waarna de wedstrijd, mede door de slechte weersomstandigheden, een beetje voortkabbelde. De 2 - 0, vlak voor rust, van Martijn van Grunsven was dan ook een welkom hoogtepunt. 

Periodetitel voor Oude Maas
Oude Maas kwam halverwege de tweede helft terug tot 2 - 1 door een goal van Marciano Berkhout. Verdere bijzonderheden waren er niet meer te noemen, en zo neemt MZC'11 met een overwinning afscheid van de 1e klasse.  Oude Maas haalt wel de periodetitel, omdat laatst overgebleven concurrent Oranje-Wit geen punten pakte op bezoek bij Almkerk. 

Scoreverloop

1-0 Quist (9)
2-0 Van Grunsven (40)
2-1 Berkhout (65)

Opstelling MZC'11

Van der Schee, Holm, Van Grunsven, Van de Linden, Coolbergen (Backx/65), Torensma, Heijboer, De Wild, Schalkoord, De Looze (Azzagari/86), Quist

Meer over dit onderwerp:
Schouwen-Duiveland voetbal MZC'11
Deel dit artikel:

Reageren