Orgelversie van Songfestivalwinnaar in Zierikzee

ZIERIKZEE - Het Portugese nummer dat afgelopen weekend het Eurovisie Songfestival won, is komende vrijdag te horen in Zierikzee. Maar dan wel in een hele andere versie, namelijk op een orgel.

Salvador Sobral - Amar Pelos Dois

[Youtube:https://www.youtube.com/embed/Qotooj7ODCM]

Benefietconcert
Organist Mar van der Veer werd geraakt door het nummer Amar Pelos Dois, waarmee Salvador Sobral namens Portugal het muziekfestival won. Daarom speelt hij vrijdag tijdens een benefietconcert op het orgel van de Nieuwe Kerk in Zierikzee, met als thema het Eurovisie Songfestival, zijn eigen versie van dat nummer.

Zingen te moeilijk
"Het is een prachtig nummer, vol emotie en prachtige melodieën", legt Van der Veer uit. "In eerste instantie leek het mij leuk om het nummer door iemand te laten zingen, maar dat wordt lastig. Het is een heel moeilijk lied om te zingen. Dus toen kwam ik op het idee van een orgel-versie."

Voorproefje
In het radioprogramma Zeeland wordt wakker liet Van der Veer alvast een voorproefje horen, nu nog op piano. "Dus je moet het geluid van het orgel er nog even bij bedenken", aldus de organist.

Organist Mar van der Veer achter de piano (foto: Omroep Zeeland)
Organist Mar van der Veer achter de piano (foto: Omroep Zeeland)

ITEM orgelversie songfestivalnummer

​Lookalike
De inzending van Portugal kreeg de meeste punten van zowel de vakjury als van het huispubliek. Deze overtuigende overwinning van Portugal was verrassend. Van tevoren werd de inzending van Italië nog gezien als gedoodverfde winnaar, maar de lookalike van Danny Vera kwam uiteindelijk niet verder dan de zesde plaats. 

Lees ook: Favoriet Songfestival lijkt sprekend op onze Danny Vera

51.6503349,3.9156541

Deel dit artikel:

Reageren