Drinkwaterinstallatie Vrouwenpolder bereikt diepste punt (video)

Waterbedrijf Evides heeft dinsdag het diepste punt bereikt van de nieuw aan te leggen pompinstallatie voor drinkwater. De nieuwe installatie vervangt de oude die niet meer voldeed aan de eisen van deze tijd.

Niet opvallen 
In eerste instantie lijkt het een routine-klus voor het waterbedrijf omdat het elk jaar een aantal nieuwe installaties aanlegt. In werkelijkheid is het toch wat ingewikkelder, omdat de nieuwe pompinstallatie met opslag ingepast moet worden in de omgeving. Zo is het de bedoeling dat het bouwwerk niet meer opvalt in het landschap wanneer het klaar is. 

Evides pompstation

Routineklus
Een drinkwaterinstallatie laten opgaan in de omgeving doet Evides vaker, maar bij Oranjezon zijn de eisen net wat hoger. Hier moet namelijk gewerkt worden met verschillende niveaus, zodat het op een natuurlijk duinlandschap gaat lijken. Op andere locaties waar het drinkwaterbedrijf actief is, speelt dat minder.

Watertorens 
Waar vroeger watertorens nodig waren om het water op de juiste druk door de kraan te laten komen, ligt deze pomp op zes meter diepte. Maar dat maakt volgens het waterbedrijf niets uit. Omdat de nieuwste technieken zijn toegepast, kost het ook niet meer energie.

Naar verwachting is de installatie in het voorjaar van 2018 helemaal klaar (foto: Omroep Zeeland )

Twee miljoen liter
In de nieuwe opslag kan ongeveer 2000 kuub drinkwater worden opgeslagen, wat neerkomt op ongeveer twee miljoen liter. Daarmee is de opslag iets groter dan de oude, en dat is nodig om het groeiend aantal toeristen in de provincie te voorzien van voldoende drinkwater op de juiste druk.

Vijftig jaar
De nieuwe installatie kost rond de vier miljoen euro en is naar schatting in het voorjaar van 2018 gereed. Komende winter wordt de oude installatie in fases buiten gebruik gesteld en wordt het werk overgenomen door de nieuwe. Het is de bedoeling dat de nieuwe pompinstallatie veertig tot vijftig jaar meegaat.

51.587033,3.5834015

Meer over dit onderwerp:
Walcheren Vrouwenpolder Evides Pompstation
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws