Isolatiemateriaal vliegt in brand bij verbouwing

In een schuur aan de Barendijk bij Groede is woensdagmiddag brand uitgebroken. Twee personen hebben rook ingeademd. Een van hen is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor controle, de andere persoon is ter plaatse gecontroleerd en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Brandweerhelm (foto: OZ)

Isolatiemateriaal
De brand ontstond tijdens werkzaamheden in een schuur die wordt verbouwd tot appartementen. Tegen de gevel is gevelbeplating aangebracht, daarachter werd vlas gebruikt als isolatiemateriaal. In de vlas is rond 14.30 uur door nog onbekende oorzaak brand ontstaan.

Lastig
Doordat de brand in het isolatiemateriaal woedde, was de brandhaard erg lastig te lokaliseren en te blussen. Gecombineerd met het warme weer werd besloten om naast de twee blusvoertuigen en een hoogwerker die in eerste instantie waren uitgerukt nog een derde blusvoertuig op te roepen.

Afbreken
De brandweer heeft de schuur deels moeten afbreken om bij de brand te komen. Er was geen kans op uitbreiding naar andere gebouwen. Naast de twee mensen die rook hadden ingeademd waren er verder geen mensen of dieren die gewond raakte. Rond 15.45 uur kreeg de brandweer het vuur onder controle en werd het sein brand meester gegeven.

51.3686541,3.4897362

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws