Oudste strandpaviljoen nu in een ander jasje (video)

CADZAND - Het oudste strandpaviljoen van Zeeuws-Vlaanderen, Caricole in Cadzand, is na 61 jaar in een nieuw jasje gestoken en dat is voor de familie Van Liere een bijzonder moment. De derde generatie Van Liere zwaait er inmiddels de scepter.

Pionier
Voor huidige eigenaar Ingrid van Liere is de opening van het nieuwe Caricole een hoogtepunt. "Ja absoluut ik noem het Caricole 3.0. Mijn opa is er drie jaar na de Watersnoodramp mee begonnen. Gewoon op het strand zonder enige voorzieningen. Hij was een echte pionier!"

Het gevoel
In de jaren daarna groeit het paviljoen uit tot een begrip. Ook de vader van Ingrid stapt in het avontuur en bouwt eigenhandig in 1978 een nieuw paviljoen. Nu, 39 jaar na dato, staat er opnieuw een gloednieuw pand. Moderner misschien maar wel met dezelfde sfeer en hetzelfde gevoel. "Ja dat gevoel hoort erbij. Het was ook alsof tijdens de verhuizing de geest van het oude pand mee ging naar het nieuwe. De sfeer is zoals het moet zijn."

Genieten
En die sfeer moet ervoor zorgen dat mensen genieten. Want volgens Ingrid is dat in de geest van haar opa. "Er wordt natuurlijk hard gewerkt, maar zowel personeel als de gasten moeten plezier hebben en kunnen genieten. Zo was het vroeger en zo is het nu nog steeds."

51.38195,3.3972447

Deel dit artikel:

Reageren