ZB wil weten hoe het nu met de Zeeuwen gaat

MIDDELBURG - Hoe gaat het met je? Dat is de kernvraag in het onderzoek van ZB Het Planbureau naar werken, wonen en beleving onder inwoners van Zeeland. Dit weekend krijgen 50.000 willekeurig gekozen inwoners van Zeeland een vragenlijst thuisgestuurd.

De Staat van Zeeland

[Youtube:https://www.youtube.com/embed/OS1z4Kz2TRY]

Willekeurig geselecteerd
De vragenlijst kan zowel op papier als via internet worden ingevuld. De inwoners die een vragenlijst krijgen zijn willekeurig geselecteerd, dus er kunnen ook twee vragenlijsten in een gezin of huishouden terechtkomen. Zelf vragen om de vragenlijst in te vullen is niet mogelijk.

Woning
De vragen gaan bijvoorbeeld over de buurt, de woning, vrijetijdsbesteding, werk, natuur en gezondheid. De antwoorden leveren informatie op voor Provincie, gemeenten en organisaties. Die kunnen de lijst gebruiken voor het maken van plannen.

De Staat van Zeeland

[Youtube:https://www.youtube.com/embed/_OwyDGBWKAk]

Onderzoek
Het onderzoek, dat officieel De Staat van Zeeland heet, wordt uitgevoerd door ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, in opdracht van de provincie en in samenwerking met de Zeeuwse gemeenten. In januari worden de resultaten gepubliceerd.

De Staat van Zeeland

[Youtube:https://www.youtube.com/embed/DG6TJBYChA8]

51.49651,3.6157998

Deel dit artikel:

Reageren