Vlissingen na thriller voorbij Jong Den Bosch (video)

Jong Den Bosch Vlissingen samenvatting

Enkele kansen

'S-HERTOGENBOSCH - Vlissingen kwam goed uit de startblokken. Een vrije trap van Manuhuwa belandde op de paal, maar Gooding benutte de rebound en zette Vlissingen op voorsprong. Daarna waren er in de eerste helft nog enkele kansen om de score verder uit te bouwen.

Paal

Na rust kreeg Vlissingen opnieuw een goede kans, maar een inzet van Said Bouzambou belandde op de binnenkant van de paal. Ook Jong FC Den Bosch kreeg via Bolsius een goede kans, maar Van Belzen redde.

Hakje Bouzambou

Vlisisngen leek het niet te gaan redden op het kunstgras, maar in blessuretijd viel alsnog de 0-2. Een verre ingooi van Manuhuwa werd door Hoessein Bouzambou met een hakje binnengewerkt.
Hoessein Bouzambou benut de beslissende strafschop
Hoessein Bouzambou benut de beslissende strafschop © Orange Pictures

Verlenging

In de verlenging leek Vlissingen het niet te gaan redden toen De Louw de 1-2 liet aantekenen. Maar het antwoord van Vlissingen kwam snel. Twee minuten later schoot Martien Vlissingen op 1-3 met een schot van twintig meter, dat in de kruising verdween.

Hoofd koel

In de strafschoppenserie hield Vlissingen het hoofd koel. Manuhuwa, Ben Sellam en Martien scoorden voor Vlissingen, terwijl Jagt en Koomen misten namens de thuisploeg. Hoessein Bouzambou mocht aanleggen voor de beslissende strafschop en maakte geen fout.

Quick

Vlissingen gaat door naar de volgende ronde. Quick uit Den Haag is donderdag de tegenstander. Vlissingen begint met een uitwedstrijd, die om 14.00 uur begint. De winnaar van het tweeluik speelt volgend seizoen in de Derde Divisie.