Seizoen Kloetinge voorbij na nederlaag in nacompetitie (video)

Het is Kloetinge niet gelukt om nog een ronde in de nacompetitie te overleven. Op eigen veld verloor de ploeg van Arie van der Zouwen met 1-2 van Smitshoek, terwijl een overwinning nodig was om nog zicht te houden op promotie naar de hoofdklasse.

Veel toeschouwers
Er waren maar liefst duizend toeschouwers gekomen naar het Wesselopark om te kijken naar de verrichtingen van Kloetinge. Na het 1-1 gelijke spel bij Xerxes DZB had Kloetinge alleen genoeg aan drie punten om boven Smitshoek in de poule te eindigen. Dat bleek al snel een lastig karwei te worden toen Rekondie na zes minuten de bal achter doelman Lentink kopte.

Beginfase
Smitshoek voelde zich lekker in Kloetinge en domineerde in de beginfase. Toch kreeg de thuisploeg na twintig minuten een hele grote kans op de 1-1. Van der Poel had het vizier net niet helemaal op scherp en schoot voorlangs. Aan de andere kant behoedde Lentink zijn ploeg voor een grotere achterstand toen hij knap redde op een inzet van de doorgebroken Leona.

Een gevecht om de bal tijdens Kloetinge-Smitshoek (foto: Ron Quinten)

Van den Dries
In de tweede helft ging Kloetinge hard op jacht naar twee treffers, maar het bleef bij één. Invaller Van den Dries scoorde tien minuten voor tijd na een mooie aanval, maar dat was al wel bij een 2-0 stand. Erwin Bravenboer had even daarvoor de wedstrijd al beslist. 

AFGELOPEN Kloetinge verliest op eigen veld terecht met 1-2 van Smitshoek. Einde seizoen. De Bevelandse club blijft eersteklasser #klosmi pic.twitter.com/h4vg9bauQu

— Omroep Zeeland Sport (@omroepzldsport) May 23, 2017

Teleurstellend
Kloetinge eindigt het seizoen door de nederlaag teleurstellend. In de competitie leek het in de slotfase op weg naar het kampioenschap, maar uiteindelijk trok Rijsoord aan het langste eind. Volgend seizoen speelt Kloetinge voor het derde jaar op rij in de eerste klasse. 

Speler Daan Esser en de vertrekkende trainer Arie van der Zouwen kijken terug:

Schema

Scoreverloop

0-1 Rekondie (7)
0-2 Bravenboer (72)
1-2 Van den Dries (81)

Opstelling
Lentink, Daan Esser, Jaap Esser (Van den Dries/46), Bliek, Amperse, Mulder, Van Tiggele (Schuit/75), Quinten, Van der Poel, Özgan, Wuyts (De Bonte/57)

Foto: Ron Quinten 

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws