Inbraakgolf Zeeuws-Vlaanderen, politie: 'Let op buitenlandse kentekens'

De politie roept inwoners van Zeeuws-Vlaanderen op om het meteen te melden als ze auto's zien met een buitenlands kenteken in een straat waar ze niks te zoeken hebben. Er is daar namelijk een inbraakgolf en het lijkt er volgens de politie op dat de daders eerst de woningen waar ze gaan inbreken observeren.

Kiepramen
De afgelopen maanden zijn er in de Zeeuws-Vlaamse grensstreek met België veel inbraken, aan weerszijden van de grens. Meerdere keren zijn de dieven via gedeeltelijk geopende kiepramen naar binnen geklommen. Het lijkt er dus op dat ze goed weten waar de mogelijke ingangen zitten.

Rondreizende dievenbende
Tijdens het politieonderzoek na een woninginbraak in Heikant bleek dat voor de inbraken vaak auto's met buitenlandse kentekenplaten in de buurt gezien zijn. Daarom vermoedt de politie dat het om een rondreizende dievenbende gaat, die eerst de woningen verkennen en daarna hun slag slaan.

Oproep
De politie roept alle bewoners van de grensstreek op om goed op te letten en verdachte situaties, zoals auto's met buitenlandse kentekens, meteen te melden. "Noteer dan het nummer van de kentekenplaat en bel vervolgens de politie via 0900-8844. Wie weet, leidt uw informatie naar de inbrekers die de afgelopen tijd actief zijn geweest in de grensstreek van Zeeuws-Vlaanderen", schrijft de politie in een oproep op politie.nl.

51.2506326,4.0341698

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws