Doorrijder opgespoord, maar blijkt niet de veroorzaker van ongeluk

De doorrijder van het verkeersongeluk vrijdagavond op de A58 bij Kapelle blijkt niet de veroorzaker maar de benadeelde te zijn. Dat meldt de politie na onderzoek. Inmiddels zijn beide partijen opgespoord en alle benodigde gegevens uitgewisseld.

Een wegrijdende ambulance - archieffoto (foto: OZ)

Identiteit
Het ongeluk gebeurde rond 21.35 uur in de buurt van de oprit van de A58. Eén van de betrokken automobilisten reed na de botsing door zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De bestuurder van de auto die wel was gestopt, een 84-jarige man uit de gemeente Tholen, is onderzocht door ambulancepersoneel. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Kentekenplaat
De agenten vonden op de plaats van het ongeluk een kentekenplaat. Ze benaderden de bij dat kenteken geregistreerde eigenaar en toen bleek uit het gesprek dat de weggereden auto vermoedelijk niet de veroorzaker, maar juist de benadeelde is. Inmiddels hebben de betrokken partijen hun verzekeringsgegevens uitgewisseld en is de zaak voor de politie afgehandeld.

Strafbaar feit
De politie legt verder uit op Facebook dat het doorrijden na een ongeluk een strafbaar feit is. In dit geval wordt de automobilist niet vervolgd, omdat hij zich binnen de wettelijke tijd bij de politie heeft gemeld. Als je dat binnen de twaalf uur na het ongeluk doet, word je niet vervolgd.

51.4669431,3.9869186

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws