Zitskiër Van der Klooster gaat voor medaille

LA MOLINA -
Van der Klooster kwalificeerde zich vorige week tijdens het wereldkampioenschap in het Spaanse La Molina voor de Paralympics op de afdaling. Daarnaast won hij ook medailles tijdens Europa Cup wedstrijden. "Ik heb een goed seizoen gedraaid. Ik kom steeds dichter bij de top van de wereld te zitten en sta regelmatig op het podium dus ik ben tevreden."

Afdaling

Van der Klooster richt zich vooral op de snelheidsonderdelen zoals de afdaling. "Slalom gaat wel steeds beter maar is duidelijk niet mijn favoriete onderdeel. Ik houd ook van de onderdelen waarmee je had van een steile berg af mag. Tijdens de afdaling haalde ik bijvoorbeeld snelheden van 132 kilometer per uur. Dat is gaaf", aldus Van der Klooster.

Sotsji

Tijdens het wereldkampioenschap behaalde Van der Klooster een zesde plaats op de afdaling en dat was genoeg om mee te mogen doen aan de Paralympics volgend jaar in het Russische Sotsji. "Dat is een hele opluchting dat ik daar al zeker van ben. Ik wil daar ook weer een stap zetten en proberen een medaille te pakken."