25e havendagen Zierikzee begonnen

ZIERIKZEE -
Vanaf 21.00 uur starten aan de Nieuwe haven diverse live optredens op de buitenpodia met bands als Act on Demand en De Jongus.

Expositie 25 jaar mosselprinsessen

Onderdeel van het jubileumprogramma is de expositie '25 jaar mosselprinsessen' aan de Nieuwe Haven. Hier staan 22 van de 24 jurken opgesteld. Ook zijn er oude foto’s en filmmateriaal te zien. Hierbij is een boekje uitgegeven over 25 jaar mosselprinsessen.

Vrijdagprogramma

Het programma van de vrijdag valt samen met de jaarlijkse wielerronde. Om 16.00 uur start de dikke bandenrace. De echte ronde start om 18.30 uur bij Eetcafe de Banjaard. Om 19.30 uur neemt de havendag het programma over met een optreden van het shantykoor Op Volle Kracht van Goeree-Overflakkee. Na het optreden van het koor is er op 3 podia live muziek. De dag wordt afgesloten met een lampionnenoptocht.

Zaterdagprogramma

Op zaterdag is er aan de Nieuwe Haven een braderie. Ook is er de mogelijkheid om een rondvaart te maken over de Oosterschelde waarbij Neptunus wordt opgehaald met de eerste mosselen. Naast optredens van verschillende bands verzorgt de Reddingsbrigade een demonstratie. Het is mogelijk om vanaf de havendijk een rondvlucht te maken met een helikopter.