'Eerst lekker eten en dan voetballen'

Vlissingse moslimjongeren die vasten tijdens de ramadan kunnen drie nachten per week een paar uur voetballen in sporthal Baskensburg. Het initiatief komt van de jongeren zelf. Doel is om overlast 's avonds laat op straat tijdens de vastenmaand te voorkomen.

Nachtvoetbal

Romeo Goelaman is een van de voetballers die om één uur 's nachts in de sporthal staan. "Nee hoor," zegt hij, "voetballen tijdens de vastenmaand is niet zwaar. We hebben net om tien uur nog mogen eten." Goelaman is goed getraind, want hij speelt bij de Vlissingse voetbalclub Groene Ster. Tijdens de ramadan is Sporthal Baskensburg op donderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht open van twaalf tot drie uur 's nachts. De jongeren spelen korte wedstrijdjes zaalvoetbal en hoewel ze overdag hebben gevast, is de animo er niet minder om. Na afloop ruimen de jongeren de boel zelf op.

Voetballende jongeren in sporthal Baskensburg tijdens de ramadan (foto: Omroep zeeland )Voetballende jongeren in sporthal Baskensburg tijdens de ramadan (foto: Omroep zeeland )

Eten, moskee, voetbal

"Het is een initiatief van de jongeren zelf," vertelt Abdul Bousantouh. Hij is jongerenwerker bij de Vlissingse welzijnsorganisatie ROAT. Zelf voetbalt Bousantouh gewoon mee. "We hebben heerlijk gegeten om vijf over tien. Daarna zijn we naar de moskee gegaan en nu komen we bij elkaar om lekker te voetballen."

Op 24 juni wordt het laatste partijtje gespeeld, want dan eindigt de ramadan.

51.4556123,3.5828483

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen ramadan Middengebied voetballen
Deel dit artikel:

Reageren