Op zoek naar niet-ontplofte bommen

Bodemonderzoeker Fugro en baggeraar Boskalis gaan niet-ontploft wapentuig opsporen op de plek waar het offshore windpark Borssele wordt aangelegd. Het geplande windpark, dat op 22 kilometer voor de Zeeuwse kust komt, moet in 2023 volledig in bedrijf zijn.

De locatie van het windpark Borssele 22 kilometer uit de Zeeuwse kust. (foto: Omroep Zeeland)De locatie van het windpark Borssele 22 kilometer uit de Zeeuwse kust. (foto: Omroep Zeeland)

Oude bommen en mijnen

De twee maritieme concerns zoeken met speciale technologie uit of er op de zeebodem bijvoorbeeld nog oude bommen en mijnen liggen. De klus begint deze zomer en duurt naar verwachting ongeveer twee jaar. Met de klus zijn 'meerdere miljoenen euro's' gemoeid. Hoeveel precies is niet naar buiten gebracht. 

De opdrachtgever, hoogspanningsnetbeheerder TenneT, wil dat er in het bijzonder goed gekeken wordt naar de locaties waar de stroomkabels naar het vaste land komen te liggen. Fugro voerde in 2015 ook al verschillende onderzoekswerkzaamheden uit voor de aanleg van het windpark.

Deel dit artikel:

Reageren