Profielwerkstuk Esmee (18) wordt boek

TERNEUZEN -
Roman

De fantasy-roman heet 'Traiders - Het Gevecht' en beschrijft de avonturen van hoofdpersonage Jade. "Het is een boek vol actie en romantiek, een youngadult boek. Ik ben twee jaar geleden begonnen met schrijven en nu is het verhaal af", zegt de kersverse auteur.
Uitgeven
In december wordt het boek op de markt gebracht. Ze is al met een vervolg bezig. "Ik heb het eerste hoofdstuk van het nieuwe boek naar alle leerlingen en leraren van mijn school, het Zeldenrust Steelantcollege in Terneuzen, gestuurd. Ik heb zoveel positieve reacties gekregen dat ik verder wil schrijven", aldus Esmee

Overtuigen

Hoewel de leraren nu positief zijn, heeft Esmee hen flink moeten overtuigen dat ze haar profielwerkstuk in boekvorm mocht schrijven. "Dat heeft nog nooit iemand gedaan op mijn school, dus ze wisten ook niet wat ze ervan moesten vinden. Inmiddels is iedereen er aan gewend. Laatst hoorde ik leerlingen in de wandelgangen fluisteren over mijn boek en hoe het zou aflopen. Dat gaf me een erg trots gevoel", kijkt Esmee terug op haar profielwerkstuk.