Politie bouwt nieuw bureau in Middelburg

De politie laat een nieuw politiebureau bouwen, net buiten Middelburg. Op het vrijetijdspark ZEP heeft de politie een stuk braakliggend terrein gekocht. Het kantoor kost 17 miljoen euro. Het is de bedoeling dat de politie in 2020 naar de nieuwe plek gaat.

De drie huidige locaties van de politie in Middelburg worden verlaten. Het gaat om de panden aan de Segeerssingel, Achter de Houttuinen en de Buitenruststraat. De nieuwe locatie ligt dichter bij de uitvalswegen zoals de A58 en de N57, maar ligt wel verder van het Middelburgse centrum. 

Vierhonderd medewerkers

Het nieuwe politiebureau gaat plaats bieden aan zo'n vierhonderd medewerkers. Zo wordt het bureau het hoofdkantoor van het politieteam op Walcheren. Ook de recherche, de districtsleiding, vreemdelingenpolitie en enkele centrale diensten worden hier samengebracht. 

Op Walcheren blijft de politie nog een steunpunt houden in het gemeentehuis van Domburg. Verder praat de politie nog met de gemeente Vlissingen over een locatie voor een nevenvestiging van circa 300 vierkante meter. 

51.4812253,3.6301895

Meer over dit onderwerp:
Middelburg politie bureau nieuwbouw
Deel dit artikel:

Reageren