Zaterdag afscheid van omgekomen zeilers

'Helaas ging deze bui niet achterom...' Met deze woorden begint de overlijdensadvertentie van de Bressiaanse zeilers Frans Maas en Freddy Franssens die vandaag in de PZC en op Menselinq staat. De uitvaartdienst voor de zeilers die afgelopen weekend omkwamen bij het zeilongeluk voor de Belgische kust vindt zaterdag plaats in Breskens.

In de advertentie wordt ook verwezen naar Hannes Goegebeur. Het lichaam van de 18-jarige Terneuzenaar is tot nu toe nog niet gevonden. De afscheidsceremonie start zaterdag om 13.30 uur in de S.O.W. kerk in Breskens. Online condoleren kan via de website van uitvaartverzorging 'De Nachtzon'. 

De Capella zaterdag bij de start van de race. (foto: Royal Belgian Sailing Club)

Zeilongeluk

Zaterdagochtend rond 8.30 uur kapseisde het zeiljacht Capella, op zo'n 18 kilometer van de kust van Oostende (België). Pas uren later, rond 14.30 uur, werden drie zeilers van de zes zeilers gered. Een gebroken kiel wordt gezien als oorzaak voor het zeilongeluk. Door het afbreken van het uitstekende deel onder de bodem verloor het zeiljacht zijn stabiliteit en kapseisde het vrijwel onmiddellijk. 

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren