Rus en De Bakker winnen Challenger Zeeland

Arantxa Rus uit Monster heeft de achtste editie van Challenger Zeeland in Middelburg bij de vrouwen gewonnen. Rus was in de finale in drie sets te sterk voor Valentini Grammatikopoulou uit Griekenland. Bij de mannen versloeg de ongeplaatste Thiemo de Bakker uit Amsterdam de nummer één van de plaatsingslijst: Botic van de Zandschulp.

Rus begon goed aan de finale. Ze kwam op een 2-0 en 15-40 voorsprong, maar toch ging de eerste set met 6-3 naar Grammatikopoulou, die vorig jaar verliezend finaliste in Middelburg was. Toen verloor ze van Quirine Lemoine. 

Ook in de tweede set kwam Rus goed uit de startblokken met een 3-0 voorsprong. Dit keer hield ze de voorsprong wel en trok ze de set met 6-2 naar zich toe.

In de derde en beslissende set nam Rus een voorsprong door Grammatikopoulou te breken na een lange vierde game.: 3-1. Daarna was het verzet van de Griekse gebroken en liep Rus uit naar een 6-3 zege. Daarmee wint ze voor het eerst Challenger Zeeland.

Challenger Zeeland

finale vrouwen enkelspel
Arantxa Rus (Nederland/1)Valentini Grammatikopoulou (Griekenland/2)3-6, 6-2, 6-3

De eerste set in de mannenfinale werd gewonnen door Thiemo de Bakker met 6-3.  In de tweede set ging het tot 4-4 gelijk. Daarna brak De Bakker voor het eerst in de tweede set de service van Van de Zandschulp. Daarna maakte hij het op eigen service uit en won met 6-4. Zo wint De Bakker het toernooi in Middelburg voor de tweede keer. Een mooie opsteker voor de tennisser uit Amsterdam, die op de weg terug is na blessureleed.

Challenger Zeeland

finale mannen enkelspel
Botic van de Zandschulp (Nederland/1)Thiemo de Bakker (Nederland)3-6, 4-6
Deel dit artikel:

Reageren