Groen licht voor megakerk in Yerseke

De zogenoemde megakerk in Yerseke komt er. De gemeenteraad van Reimerswaal stemde vanavond met tien stemmen tegen acht voor de komst van de kerk.

ontwerp kerk (foto: van Beijnum architecten )

Het was tot aan de laatste stemmen spannend in de Reimerswaalse gemeenteraad. Van tevoren had alleen de zeven zetels tellende SGP-fractie zich uitgesproken voor de plannen van de Gereformeerde Gemeente. De andere twee collegepartijen, het CDA en de VVD, hadden zich voor de vergadering nog niet uitgesproken.

Integriteit wethouder Sinke

Tijdens de vergadering kwam de integriteit van wethouder Sinke regelmatig ter sprake. Sinke is zelf lid van de Gereformeerde gemeente in een ander dorp. De wethouder zelf zegt altijd integer te zijn geweest.

Ik schaam mij!

Het twee uur durende debat raakte regelmatig verhit. Met name Marien Weststrate van Leefbaar Reimerswaal werd verschillende keren terecht gewezen door burgemeester Zoon. Zo kwam Weststrate met de suggestie dat de CDA-fractie akkoord was gegaan, omdat er eerder die week duidelijk werd dat er een CDA-burgemeester naar Reimerswaal komt.

Bij de stemming bleken de twee aanwezige CDA'ers - een CDA'er was afwezig vanwege ziekte - voor het plan te stemmen. Omdat oppositiepartijen Leefbaar Reimerswaal, PvdA en ChristenUnie tegen de komst stemden, hing het af van de stem van de VVD, de derde collegepartij. Eén van de twee raadsleden stemden voor de komst, waarmee een meerderheid van de raad voor de komst van de megakerk stemde.

VVD'ers Thea Laban en Jan Cees van der Endt over hun meningsverschil over de megakerk

De plannen zijn ambitieus: de kerk die zou komen te verrijzen aan de rand van Yerseke zou ruimte bieden aan 2000 mensen, de torenspits zou bijna 50 meter boven de grond prijken en de parkeerplaats zou genoeg plek hebben om 350 auto's te bevatten.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren