Edmondson wint proloog BeNe Ladies Tour: Vos onderuit

De openingsrit van de BeNe Ladies Tour is in Vlissingen gewonnen door Annette Edmondson van Wiggle High5. De Australische was de snelste renster in de proloog over 1,9 kilometer. Marianne Vos vierde haar rentree na een sleutelbeenbreuk, maar ging op de boulevard onderuit en verspeelde veel tijd.

Edmondson zette al vroeg in de wedstrijd de snelste tijd neer. Niemand slaagde erin haar tijd te verbeteren. Ook Marianne Vos niet. De tweevoudig Olympisch kampioen ging onderuit in een bocht na het oprijden van de Boulevard bij het standbeeld van Michiel de Ruijter.

Annette Edmondson wint proloog BeNe Ladies Tour in Vlissingen (foto: Omroep Zeeland)

Edmondson (25) deed vorige week nog mee aan de Ronde van Italië, maar stapte daar vroegtijdig uit de wedstrijd om zich te richten op de proloog in Vlissingen. "Dit was echt een doel en ik geloofde er ook in dat het zou lukken."

De tegenwind maakte het zwaar. "Veel meisjes hebben zich opgeblazen in het laatste gedeelte. Ik had bewust wat energie overgehouden om op het einde nog voluit te kunnen gaan."

Edmondson leidt nu in het algemeen klassement. "Ik ga m'n uiterste best doen om de trui te behouden. Het zal een mooie en zware competitie worden."

BeNe Ladies Tour 2017

proloog Vlissingen 1,9 km
1. Annette Edmondson (Aus)Wiggle High52.25'
2. Janneke Ensing (Ned)Ale Cipollini+ 0.04'
3. Elinor Barker (Wal)National Team Great Britain+ 0.05'
4. Trine Schmidt (Den)Lotto Soudal Ladiesz.t.
5. Elise Delzenne (Fra) Lotto Soudal Ladiesz.t.
6. Emila Fahlin (Zwe)Wiggle High5z.t
7. Amy Cure (Aus)Wiggle High5z.t.
8. Nathalie van Gogh (Ned)Parkhotel Valkenburg+ 0.06'
9. Karlijn Swinkels (Ned)Parkhotel Valkenburgz.t.
10. Frida Knutsson (Zwe)National Team Swedenz.t.
59. Lindy van Anrooij (Ned)Jos Feron Lady Force+ 0.17'

Lindy van Anrooij uit Kapelle is de enige Zeeuwse deelnemer aan de BeNe Ladies Tour. Van Anrooij rijdt voor Jos Feron Lady Force en kwam tot een tijd van 2.42'. "Ik vind het altijd lastig rijden zo'n korte proloog. Maar toch verzuur je compleet. Het is niet echt mijn ding. Het laatste stuk op de Boulevard was heel zwaar met die tegenwind."

De BeNe Ladies Tour is een Belgische/Nederlandse wedstrijd die uit vier dagen bestaat. Vrijdag staat de eerste etappe op het programma van Vlissingen naar Philippine. Dan rijden de rensters door de Westerscheldetunnel.

BeNe Ladies Tour 2017

Etappeschema
donderdag 13 juli proloog: Vlissingen 1,9 km
vrijdag 14 juli 1e etappe: Vlissingen - Philippine 127 km
zaterdag 15 juli 2e etappe A: Sint-Laureins - Sint-Laureins 98 km
zaterdag 15 juli 2e etappe B: tijdrit Sint-Laureins 10 km
zondag 16 juli 3e etappe: Zelzate - Zelzate 112 km

Reageren