Veroorzaker dodelijk wielerongeluk Absdale was dronken en had geen rijbewijs

De automobilist die gisteravond het dodelijk ongeluk veroorzaakte op de Oud Ferdinandusdijk bij Absdale zit nog vast. De bestuurder had gedronken en was niet in bezit van een rijbewijs. Het gaat om een 48-jarige man uit Terneuzen.

De 48-jarige automobilist verloor rond 19.00 uur waarschijnlijk de macht over het stuur nadat hij in de berm terecht was gekomen. Bij het corrigeren raakte hij de wielrenner frontaal, om vervolgens zelf in de sloot naast de dijk terecht te komen.

Slachtoffer

Bij het ongeluk kwam de wielrenner, ondanks pogingen om te reanimeren, om het leven. Volgens de politie gaat het om een 60-jarige man uit Heikant.

De bestuurder is door de politie aangehouden. Hij zit nog vast. Volgens de politie was de Oud Ferdinandusdijk onlangs van nieuwe grind voorzien en gold er een maximale snelheid van 30 kilometer per uur.

Tweede wielerongeluk

Zondag kwam nog geen tien kilometer verder een 64-jarige wielrenner uit het Belgische Temse om het leven na een aanrijding met een automobilist. Deze bestuurder is na het ongeluk doorgereden.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Hulst wielrennen
Deel dit artikel:

Reageren