'SP houdt zich niet aan fatsoensregels'

MIDDELBURG -
Statenlid en posterplakker Jeroen van Dijen zegt dat het traditie is bij de SP om aan het begin van de verkiezingscampagne lege borden vol te plakken als een soort ondergrondje. Volgens hem is het juist een manier om andere partijen aan te sporen ook te gaan plakken. En natuurlijk mag dat over de SP-posters heen zolang er maar eentje zichtbaar blijft. Van een plakoorlog of onrespectvol gedrag is volgens de SP geen sprake.

Brief
In juli hebben alle partijbesturen een brief ontvangen van de gemeente Middelburg over het gebruik van de verkiezingsborden die afgelopen maandag zijn geplaatst. In de brief staat onder meer: "Het is de bedoeling dat per politieke partij maximaal één vlak wordt beplakt. Overigens gaan wij ervan uit dat de politieke partijen een gepast gebruik maken van de aanplakmogelijkheid en ook respect opbrengen voor belangen (ruimte) van de medegebruikers van de borden."

Campagne
Op 12 september vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Inmiddels hebben de meeste politieke partijen hun verkiezingscampagne gestart. Ondanks de opkomst van social media hoort het plakken van posters daar nog steeds bij. Aan de verkiezingen doen in Zeeland 20 partijen mee.