'1953, Het Verhaal' laatste kans om persoonlijke verhalen te verzamelen

OUWERKERK - Deze persoonlijke verhalen in beeld en geluid blijven dan bewaard voor de toekomst. Om het project uit te voeren zijn verschillende fondsen aangeschreven. Het zogenoemde oral history-project is een grote wens van Jaap Schoof uit Zierikzee. Hij sprak die wens uit bij zijn afscheid als directeur van het Watersnoodmuseum in april 2011.

Overlevenden
Het project richt zich vooral op overlevenden van de ramp die hun verhaal nog niet hebben verteld. Daarnaast worden persoonlijke verhalen gezocht die zich afspelen in de dagen en weken na de ramp en naar verhalen van bijvoorbeeld mensen die met de ramp in aanraking kwamen als hulpverlener.

Laatse kans
Volgens Jaap Schoof is nu de laatste kans om zo'n project op te zetten en uit te voeren. Met nog langer wachten gaan - met het overlijden van getuigen - elke dag meer persoonlijke herinneringen aan de ramp verloren. Aanstaande woensdag worden op verschillende plaatsen in Zeeland herdenkingen gehouden. Het is dan 59 jaar geleden dat de ramp heeft plaatsgevonden.
Verhalen
Voor het project zijn nieuwe verhalen nog welkom. Verhalen aanmelden voor het project kan via verhalen@watersnoodmuseum.nl ter attentie van Jaap Schoof onder vermelding van '1953, het verhaal'.