González wil geen concurrent Dynamica worden

MIDDELBURG - Gonzalez Running Team is de tiende atletiekvereniging van Zeeland. Al enkele jaren trainen Lia en Mauricio Gonzalez een groep van voornamelijk recreatieve hardlopers. Steeds vaker is er vanuit de loopgroep interesse om ook aan wedstrijden mee te gaan doen. "Die atleten betalen dan bij onze groep contributie en moeten voor de wedstrijdlicentie ook lid worden van Dynamica", legt Mauricio Gonzalez uit. "Dan is er sprake van dubbele kosten. Nu we onze eigen vereniging hebben opgericht is dat verleden tijd."

Grootste

Dynamica is de grootste atletiekverenging van Walcheren met ruim zeshonderd leden. Opvallend is dat het echtpaar Gonzalez naast hun eigen loopgroep ook trainingen geeft aan atleten van Dynamica. "We willen geen concurrent van Dynamica zijn en we willen geen ruzie", zegt Gonzalez, die ook trainer van Dynamica hoopt te blijven.

Niet nodig

Het bestuur van Dynamica gaat in de komende tijd bekijken of Gonzalez trainer bij die club mag blijven. Voorzitter Jan Bostelaar betreurt het dat er een nieuwe vereniging is opgericht. "Ik denk dat het niet nodig was geweest", legt Bostelaar uit. "Of ik bang ben dat leden van ons naar Gonzalez Running Team over gaan stappen? Ik snap dat ze kiezen voor een bepaalde trainer, maar ik zou dan ook graag willen dat ze lid blijven bij Dynamica. Want wij doen meer dan alleen trainers leveren."