Zeeuwse RoPa-runteams warm onthaald

HALSTEREN -
Vorig jaar is er nog actie gevoerd door de Tholenaren om de liefdadigheidsloop over het grondgebied van de gemeente Tholen te laten lopen, maar dat is niet gelukt.

Zeven
Er doen 7 Zeeuwse teams mee aan de RoParun. RoPa staat voor Rotterdam-Parijs. Sommige teams lopen van Rotterdam naar Parijs, andere teams van Hamburg naar Rotterdam. Het is voor het eerst dat er ook een Roparun team vanuit Hamburg vertrekt. Alle teams halen geld op voor de bestrijding van kanker.

Hamburg
Alle teams lopen zo'n 520 km in estafettevorm. Vanuit Hamburg is het 560 km. Start was zaterdag 26 mei. Elk team bestaat uit 8 lopers. Elke loper loopt zo'n 65 km, in verschillende etappes. Omdat er al jarenlang een wachtlijst is van teams die ook mee willen doen, wordt dit jaar voor het eerst ook vanuit Hamburg gestart. 50 teams lopen van Hamburg naar Rotterdam, 275 teams van Parijs naar Rotterdam.
Als het experiment slaagt om vanuit Hamburg naar Rotterdam te lopen, wordt het volgend jaar uitgebreid. In totaal doen dus 325 teams mee.
Zeeuwse teams
De 7 Zeeuwse teams die meedoen zijn: Schouwen-Duiveland runners Zierikzee, EPZ Running Team Borssele, Worstel & Kom Boven Wolphaartsdijk, Runningteam Tholen, Bru's Running Team, Bruinisse, ZEeland refinery runningteam Vlissingen-Oost en Team Service Clubs De Bevelanden, Kortgene,