Zeeland klaar voor voetbalklassieker

OOST-SOUBURG -
Overal zijn oranje spullen te zien. Maar bij de VVV-kantoren in onder meer Domburg en Zoutelande zie je nog een andere kleur. Daar kunnen Duitse toeristen niet alleen terecht voor toeristische informatie, maar ook om Duitse artikelen te kopen.

Oranjefan

Eén van de trouwste oranjefans is Richard Drubbel uit Zierikzee. Hij is al sinds 1995 besmet met het oranjevirus. Richard is altijd ongelooflijk zenuwachtig als Nederland moet spelen. Hij slaapt slecht, krijgt geen hap door zijn keel en loopt om de haverklap naar het toilet.

Oranje snor

Niet alleen met kleren maar ook met oranje verf geven mensen aan dat ze voor Nederland zijn. Fans kunnen bij kapper Van Dam in Zierikzee hun haar gratis oranje laten spuiten, inclusief snor.

Duitse zege

De meeste Zeeuwen hopen natuurlijk dat 'onze jongens' revanche nemen voor de nederlaag tegen Denemarken en de Duitsers verslaan. Toch geldt dat niet voor iedereen. André Siereveld uit Vlissingen hoopt op een Duitse zege.
Oranje auto
Herman Louweret uit Middelburg trekt de laatste dagen behoorlijk de aandacht als hij zijn auto pakt. Louweret rijdt namelijk rond in een oranje Opel Kadett C uit 1977.

Oproep

Stuur uw foto's en filmpjes waarop de oranjekoorts in Zeeland zichtbaar wordt naar de speciale EK-pagina van Omroep Zeeland.