Bijna driekwart van de Zeeuwen volgt de Spelen

OOST-SOUBURG - Als eerste komt Roeland Lievens uit IJzendijke in actie tijdens het roeien op de Spelen in London. Zaterdag 28 juli verschijnt hij aan de startlijn in het nummer lichte vier zonder stuurman.

Daarna is de uit Middelburg afkomstige Elisabeth Willeboordse aan de beurt. Op dinsdag 31 juli is voor haar het judotoernooi in de klasse tot 63 kilogram. Vanaf donderdag 2 augustus mag de uit Vogelwaarde afkomstige Claudia Fassaert zich bewijzen tijdens de dressuurwedstrijden. In tegenstelling tot de andere Zeeuwse atleten komt Fassaert voor België uit.

Cijfers opiniepanel

Over het Nederlands Olympisch team is een meerderheid van het opiniepanel positief: 54 procent van de Zeeuwen denkt dat de ploeg goede resultaten zal boeken. 78 procent van het Zeeuwse opiniepanel vindt niet dat Nederland de Spelen van 2028 moet organiseren.

Middenstand

mensen zullen er zelf een feestje van moeten maken, want de middenstand in Zeeland zal er maar weinig aandacht aan besteden. Jeroen van Oijen is adviseur Marketing en Communicatie. Hij denkt zelf dat de Zeeuwse middenstand de Spelen boycot.