Geld carnavalsvereniging naar Roll en Rock

VOGELWAARDE/VLISSINGEN - De vier jonge mannen, in de leeftijd van 25 tot 31 jaar, lijden allen aan de Ziekte van Duchenne, een spierziekte, waarbij steeds minder spieren werken en uiteindelijk, meestal rond het 35e levensjaar, ook de hartspier stopt. De reis is hun droomwens, die Leo Lok, verzorgende in hun woonhuis, dolgraag in vervulling wil doen gaan. Maar die vervulling kost minstens 21.000 euro.

Gunstig

Drie van de vier jongens worden al beademd en dat betekent dat om de reis te kunnen maken er minstens 12 vrijwilligers mee moeten om ervoor te zorgen dat alle zorg gegeven kan worden tijdens de heen- en terugreis, en tijdens hun verblijf in Zuid-Frankrijk, waar het klimaat gunstig is voor hun gezondheid.

De reis staat gepland voor 2 september 2012. En dat lijkt te gaan lukken, want er is intussen al zo'n 15 tot 16.000 euro ingezameld. Als er meer geld binnenkomt dan nodig is voor deze reis wil de stichting, op verzoek van de jongens, een aangepaste camper laten maken waarmee in de toekomst andere Duchenne-patiënten op reis kunnen.

Verdubbeld

De carnavalsvereniging heeft de inhoud van de fooienpot, 500 euro, uit eigen middelen verdubbeld naar 1000 euro. Dat geld is inmiddels overgemaakt naar de stichting. Voorzitter van de carnavalsvereniging is Angelo van Gimst; hij werkt met lichamelijk gehandicapte jongeren.

De actie voor de vier Duchenne-patiënten is een idee van Leo Lok; hij zette Stichting Roll en Rock op. De actie lijkt meer mensen enthousiast te maken, want er verschijnen zelfs al filmpjes op YouTube.