Dubbelslag voor Dinja van Liere bij ZK dressuur

OUDDORP -
Met Banderas was Van Liere in het ZZ Licht niet te achterhalen. De Bevelandse amazone behaalde totaal een score van 69.04%. Peter Klaasse van rijvereniging Walcheren werd tweede met zijn paar Zephyr. De dressuurruiter kwam tot een score van 61.69%. Dit was 0,12% meer dan Corne Gideonse van Gouwe Reijers die derde werd.

Overmacht

In de Z2 klasse behaalde de amazone met haar paard Bon Ami in de eerste proef een score van 71,18%. En de kür sloot ze af met 77,13%. Dat bracht haar totaalscore op 74,16 en zo won ze ook die klasse met overmacht. Dit was bijna tien procent meer dan Saskia Riddersma met Ceasar van rijvereniging Sé-Ros die aan een totaal van 64,49% kwam. Vicky Honig met Donna Gloria van de Schouwse Ruiters pakte het brons.

Z1

Emma van den Hooven schreef in de Z1 klasse de Zeeuwse titel op haar naam. De amazone uit Koudekerke scoorde met Barabas 68,38%. Julie Baerdemaeker van rijvereniging Oranjeruiters pakte met een half procent minder zilver. Brons was er voor Chantal Nijpjes van Sé-Ros (62,79%).

Nederlands kampioenschap

De winnaars van iedere klasse hebben direct een ticket behaald voor het Nederlands kampioenschap. De nummers twee zijn de reservekampioen. Traditiegetrouw wordt dit kampioenschap in Ermelo gehouden, maar daar wordt verbouwd. Het NK wordt daarom dit jaar in Utrecht verreden.