Eis: drie jaar voor ontvoering kinderen

MIDDELBURG -
De vrouw en haar kinderen zaten in een opvangcentrum in Sas van Gent. Er waren relatieproblemen tussen haar en haar Turkse man door cultuurverschillen, volgens de officier van justitie. “De vrouw was bang voor haar man. Er was sprake van huiselijk geweld.”

Geheim

Op 5 augustus van dit jaar kwam de man naar Sas van Gent. Een locatie die voor hem geheim had moeten blijven. Hij liet de kinderen in zijn auto stappen. De vrouw stapte zelf ook in. “Onder psychische dwang” zegt de officier van justitie. “Ze was bang dat ze de kinderen anders nooit meer terug zou zien”.

Antwerpen

In een woning in Antwerpen werden de vrouw en kinderen ondergebracht. Met de deuren op slot, volgens de vrouw. Volkomen vrijwillig, zegt de verdachte. Toen de vrouw een week later naar de tandarts moest door kiespijn is ze naar de politie gestapt. De 36-jarige verdachte werd die dag gearresteerd.

Contactverbod

De officier van justitie eiste naast de gevangenisstraf ook een contactverbod van tien jaar. “De vrouw loopt gevaar en het is goed mogelijk dat de kinderen door hem ontvoerd zullen worden naar Turkije”.

Vrijspraak

De advocaat van de man vroeg om vrijspraak. "Uit niets blijkt dat het in de auto stappen en het verblijf in Antwerpen onder dwang zijn gegaan". Over twee weken doet de rechtbank in Middelburg uitspraak.