Hulst eert dertien mensenredders

HULST - De levensredders kregen een bokaal en bloemen overhandigd door burgemeester Jan-Frans Mulder.

Waardering

De gemeente Hulst wil met de bijeenkomst haar waardering uitdrukken voor alle mensenredders en niet alleen voor degenen die de publiciteit halen. Iedereen die een niet-professionele levensredder in zijn omgeving heeft was gevraagd om die aan te melden.

De gehuldigden zijn:

- Etienne van Acker (67 jaar) uit Kloosterzande. Hij heeft gereanimeerd na een onwelwording bij een sportwedstrijd.
- Jordy Baert (24 jaar) uit Kloosterzande en Michael Wentzler (21 jaar) uit Heikant. Zij waren een buschauffeur die tijdens het rijden bewusteloos was geraakt te hulp geschoten en hebben de rijdende bus aan de kant van de weg gezet.
- Jef de Boeij (69 jaar) uit Ossenisse. Hij greep succesvol in bij een slagaderlijke bloeding na een ongeval met een kettingzaag.
- Jos Boon (55 jaar) uit Hulst, greep twee keer kordaat in bij een onwelwording en redde een blind hondje van de verdrinkingsdood.
- Anton Burm (43 jaar) uit Hulst en Greet Fermont-van Gassen (60 jaar) uit Hulst reanimeerden na een hartstilstand van de man van Greet.
- Elly Van Gaever-Heck (64 jaar) uit Clinge pleegde reanimatie na een onwelwording bij een winkelcentrum
- Vivien van Geertruij (53 jaar) uit Clinge, paste de 'Triggermethode' toe bij vier jaar oude onwel geworden baby
- Peter Ivens (47 jaar) uit Hulst; reanimatie na een onwelwording op de Grote Markt in Hulst.
- Danny Luijcks (52 jaar) uit Clinge. Hij reanimatie na een onwelwording tijdens een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella (in open veld, op de kasseien, bij een temperatuur van meer dan 30 graden)
- Robert Schalkens (73 jaar) uit Hulst en Jo Wentzler (66 jaar) uit Hulst; reanimatie na een hartinfarct.