Negen jaar voor schietpartij Terneuzen

DEN BOSCH -
Het Openbaar Ministerie had tegen de man negen jaar cel geëist voor poging tot moord en poging tot doodslag. Volgens het hof is de man alleen schuldig aan poging tot doodslag.

Schutter

Voor het gerechtshof staat vast dat de man de schutter is geweest tijdens een schietpartij in februari 2011 in Terneuzen. De 28-jarige Terneuzenaar heeft volgens het gerechtshof tijdens een ruzie bij café De twee Heeren van Terneuzen drie mannen met een vuurwapen 'ernstig verwond'. De toedracht van het incident zou volgens de advocaat-generaal (OM) liggen in conflicten tussen twee groepen in Terneuzen.

Dreigtelefoontjes

De man zat in een cel in Middelburg na een eerdere veroordeling voor hetzelfde vergrijp. Bij de Middelburgse gevangenis Torentijd kwamen begin deze maand dreigtelefoontjes binnen dat de man op gewelddadige wijze bevrijd zou worden. Daarop werd de omgeving van de gevangenis een tijdlang door de politie afgezet. De man is later onder zware bewaking naar de gevangenis in Vught getransporteerd.
De 28-jarige Terneuzenaar zit inmiddels niet meer in een cel in Vught. Waar hij nu vast zit, is niet bekend. De man is tegen het arrest in cassatie gegaan.