Ontuchtzaak al lang bekend in Westkapelle

WESTKAPELLE - Een 60-jarige man uit Westkapelle heeft tegenover het Openbaar Ministerie verklaard dat hij de afgelopen jaren zo'n honderd jongens van ongeveer 14 tot 17 jaar seksueel heeft misbruikt. De man is in september door justitie gearresteerd nadat er twee aangiftes tegen hem waren gedaan.

Medeleven

Kaland betuigt zijn medeleven aan de slachtoffers en hun families. Dat doet hij ook aan het adres van de vrouw van de verdachte en de verdere familie. Volgens hem lag het werkterrein van de verdachte niet alleen in Westkapelle zelf, maar ook erbuiten.

Reacties

Uit reacties op de site van Omroep Zeeland blijkt dat de praktijken van de ontuchtverdachte in Westkapelle al langer bekend waren. Reageren kan onderaan het bericht.
Zo schrijft Jaap: "Deze meneer is hier al mee bezig sinds eind jaren zeventig en dat is bij meerdere mensen bekend. En inderdaad wordt dit waarschijnlijk in dergelijke kringen stil gehouden. Echter deze man is hier al eerder voor opgepakt en ook weer vrij gelaten?
De ontuchtzaak maakt ook emoties los. 'Geschrokken' reageert met: "Volwassenen horen niet over de grenzen van kinderen te gaan en met alle respect kinderen van 14 tm 18 of zelfs ouder kunnen totaal nog niet overzien wat bepaalde acties/handelingen uiteindelijk voor schade aanrichten in hun gevoelsbeleving. En dat er zo weinig mensen aangifte doen, heeft helaas weer voor n groot deel te maken met die gesloten christelijke cultuur op die kleine dorpen waardoor veel menselijk leed maar gedragen moet worden."
Lau: "Hef is wel erg kortzichtig om gelijk af te geven op de zogenaamde gesloten christelijke cultuur. Wie zegt dat deze man christelijk is? Los daarvan is het walgelijk wat hij gedaan heeft."
Natassja: "Er aan gedacht dat het bij de meesten in de doofpot verdwijnt i.v.m. schaamte en geloof? In de meeste gevallen is het echt niet bespreekbaar. Ga jij in het openbaar verkondigen dat je misbruikt bent omdat je op eigen initiatief bij die man binnenkwam voor een potje bier of een colaatje? En dat er nou toevallig nog tegenoverstond tja! Ook in de leeftijd van 14 tot 17 jaar worden veel kinderen misbruikt op slinkse wijze. En deze man zal wel goed op deze kinderen ingepraat hebben dat ze GEEN aangiftes mochten doen of niets mochten zeggen tegen wie dan ook.

Dossier

In een dossier over de ontuchtzaak op onze website zijn alle berichten in één overzicht nog eens terug te lezen. Alle audio- en videofragmenten zijn hierin terug te vinden.